sunnuntai 3. marraskuuta 2013

5kk

Linda täytti tosiaan 27.10 5kk. Neuvola meillä oli tiistaina, ja siellä todettiin taas tyttö hienosti kehittyväksi ilopilleriksi.Painoa oli tullut n.700g lisää viime kerrasta, mikä alkaa kyllä jo tuntuakin istuviltaan imettäessä. Paino oli siis 7,2kg ja pituus 66cm. Päänympärys oli muistaakseni 43cm. Vaatteet, mitä olen ostanut, on jo kokoa 68-74. Hieman reilujahan nuo 74- kokoiset varsinkin ovat, mutta mieluummin niin, kun että sais koko ajan olla ostamassa uusia. Löysien housujen alle mahtuu myös sukkahousut paremmin.  Rokotuksia saatiin jälleen molempiin reisiin. Tällä kertaa itku ei kestänyt kuin hetken, eikä havaittavissa ollut kotonakaan, kuin pientä epämääräistä kitinää. Soseita ollaan pyritty syömään pari kertaa päivässä. Kaikki maut, mitä ollaan kokeiltu, on menneet tosi hienosti alas, eikä oo tarvinut totuttaa laisinkaan. Aika kesyjä makuja tässä on kyllä näin alkuun vasta testattukin, perus porkkana-peruna,  ruusunmarja-vadelma, luumu, mustikka ( niinkun kuvasta voi hyvin havaita ), omena nyt ainakin. Neuvolassa rohkaistiin jo kokeilemaan lihaa ja kanaa, ja niinhän meidän ostoskärryyn viime kauppareissulla päätyi muutama bataatti-kana, sekä naudanliha-peruna-porkkana sose. Katsotaan, miten uppoaa, kun on soseen mukana pientä palasta. Mä niin suunnittelin raskaana ollessani, kuinka häärään keittiössä ja teen itse kaikki Lindan pöperöt... no eipä täällä ole kokkikärpänen vielä puraissut :D Mahakivut tosiaan väistyivät aluksi soseiden saavuttua meidän päivärytmiin, mutta nyt ovat tulleet sitten takaisin. Maha ei vielä täysin ole tottunut soseisiin, ja siitä johtuen ollut masu kovalla. Ikävä kuunnella, kun toinen ähisee ympäri päivää selvästi turhautuneena, kun mitään ei tule ulos. Luumua naamaan, niin eiköhän tuokin vaiva ajan kanssa katoa. 


Kääntymisharjoituksetkin ovat tuottaneet tulosta. Masulta selälleen kääntyillään jo omin avuin, toiseen suuntaan tarvitaan vielä avustusta. Varpaat ovat löytäneet tiensä suuhun jo kuukausi sitten, mutta se kuuluu edelleen Lindan lempipuuhiin. Vaunuista ajateltiin vaihtaa vaunukuomu ratasosaan, että näkisi tuo pienikin ympärilleen. Melkein poikkeuksetta Linda kyllä nukkuu vaunulenkit, että eipä tuolla nyt niin kiire ole. 
Ostin Lindalle tuon ylisöpön kotihaalarin Kappahlista. Tykkään todella paljon newbie- mallistosta, ihanan maalaisromanttisia vaatteita! :-) Kappahlissa oli juuri meneillään ota 3, maksa 2 kampanja, joten päätyi mun mukaan pari muutakin vaatekappaletta. Sukkia oltaisiin kovasti vailla, mutta noissa pienissä miniräpylöissä kun ei tunnu pysyvän sitten mitkään. En haluais, että sukan resori on kamalan tiukka, mutta muunlaiset kun ei tunnu kestävän. Jos jollakulla vinkata ideoita, niin otetaan mieluusti vastaan! 

On ihanaa katsoa, kuinka oma lapsi kehittyy ja oppii jatkuvasti uutta. Odottelen jo innolla ensimmäisiä ryömimisiä, istumista ja keskusteluja, mutta on tämä samalla myös todella haikeaa. Enää sylissä ei olekaan se pienistä pienin tuhiseva käärö, ja pikkuruisimmat vauvanvaatteet tuolta kaapin perukoilta on välillä salaa kaivettava esiin nuuskuteltaviksi. Ai että, niin se aika vaan lentää. Kohta tuo nappula onkin jo puoli vuotta!!

-Trina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti