maanantai 16. kesäkuuta 2014

kuulumisia

Meillä oli viime viikolla Lindan kanssa kunnon pyykkirumba. Sateiset päivät tuli käytettyä hyödyksi kotitöitä tehden, vaikka täällä kaaos vielä vallitseekin. Eiköhän me ennen juhannusta saada kämppä puunattua, ei meinaan ole aurinko pahemmin näyttäytynyt täälläpäin! 


Linda nautti petivaatteissa roikkumisesta, ja oli vähän liiankin innokas ottamaan pyykkejä kuivumasta. Keittiön kaapitkin saivat uuden järjestyksen neidin toimesta, kun muovipussit ja tupperwaret tupsahtivat lattialle kauniiseen muodostelmaan mun ripustaessa pyykkejä narulle. 


Tytsy on alkanut harjoitella seisomista omin avuin. Pieniä hetkiä hän saattaa jo seistä ilman tukea, mutta askelia ei vielä oteta yksin. 


Viime viikon puolella Linda alkoi hokea varmaan hieman hauskuuttaakseenkin "äitti äitii äitee " monta kertaa putkeen, hörönaurun saattelemana. Neiti hekottelee milloin mistäkin ja on ihanan aurinkoinen itsensä suurimman osan ajasta. Jos ennen tytön syntymää olin onnellinen lähes joka päivä, niin nyt vasta olenkin onneni kukkuloilla päivittäin, melkein kestona! 


Ainoat seikat, mitkä eivät ole sujuneet viime aikoina ihan putkeen, ovat nukkumaan meneminen, sekä syöminen. Päiväuninen taikka yöunien koittaessa neiti heittäytyy todelliseksi rasavilliksi, syöksyy sänkynsä päädystä toiseen mua karkuun ja viskoo kaiken unilelusta peittoon pinnojen välistä lattialle. Toinen on niin väsynyt, silmät vaan lupsuvat kiinni, mutta väkisin pitäisi saada vielä leikkiä. Oppiminen on jo niin nopeatahtista, ettei millään malttaisi levätä kaiken uuden ja jännittävän keskellä. 


Kun siirryttiin syöttämään Lindalle samaa ruokaa, mitä itse syömme, maistui se alkuun hienosti. Muutamia ruokia kerettiin maistella, kunnes tuli totaalinen stoppi. Mitään ei edes suostuttu maistamaan, jopa aiemmin uponneet ruoat olivat "eieiei". Jouduttiin nyt toistaiseksi ottamaan takapakkia, ja ostamaan kaappiin varalle muutama valmisruoka. En ymmärrä, miten purkkiruoka, joka haisee jo melko pahalle, voi maistua mun tekemiä ruokia paremmalle. Toivottavasti tää on nopeasti ohi menevä vaihe. Sinnikkäästi oon kyllä jaksanut maistattaa uusia juttuja, tuli sitten tuomio tai ei. 

Torstai-iltana suunnataan Pohjois-Karjalaan mökille juhannuksen viettoon. Saatetaan me poiketa myös isotätin luona Joensuussa, hoi vaan Emmi :-))! 


-Trina


2 kommenttia:

  1. Meillä on sama ongelma! Purkkiruoka uppoaa paljo paremmin, kun mun tekemät gourmet herkut :D Tänään kyllä ihme kyllä mun tekemä kalakeitto uppos neidillekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä siinä onkin, että just näin päin! Pidän itteäni vielä ihan hyvänä kokkina, ja kana tuolle neidille jo maistu tosi hienosti. Kahta kertaa ei tosin enää sitäkään voinut syödä peräkkäin :D Varmaan makuaisti tottuu ajan kanssa tuohon parempaankin tasoon, toivotaan!! ;))

      Poista