maanantai 30. joulukuuta 2013

7kk

Meidän kisupyllyllä rapsahti ikämittariin 7kk viime viikolla! Myönnän, että mulla meni tää kuukausipäivä kyllä aivan ohi, ehkä siksi, kun tässä kuussa ei ollutkaan neuvolakäyntiä. Seuraava neukku on vasta 8kk neuvola + lääkäri.



Kehitystä tän ikäisissä vauvoissa tapahtuu niin huimaa vauhtia, että itsestä alkaa jo tuntua siltä, kuin lapsi olisi tehnyt temppujaan aina :D Oon yrittänytkin tän takia pitää kirjaa Lindan opituista taidoista.




Linda ei tän kuukauden aikana sinänsä oppinut mitään uutta, enemmänkin oppi paremmin aikaisemmin opittuja asioita.


  •  Kääntyminen tapahtuu taitavasti silmänräpäyksessä, ja se onkin neidin lempipuuhaa. Kiinnostavia esineitä kohti on päästävä, keinolla millä hyvänsä. Tämä on hauskaa katseltavaa, sillä Linda ei vielä osaa ryömiä, eikä kontata eteen päin. Yleensä tietokoneen johtoa, kaukosäädintä, ja muita kiellettyjä härpäkkeitä metsästetäänkin ties miten päin kierien ja möngertäen.
  •  Kiljuminen ja örinä ovat ääntelyistä selvästikin hauskimman kuuloisia.
  •  Mikä tahansa ruoka kelpaa linnulle, inhokkia ei toistaiseksi ole löytynyt.
  •  Hampaita on tullut taas lisää, nyt niitä on 9 kpl, ihan hullua. Niitä me täällä ahkerasti yritetään muistaa pestä, vaikka prinsessa luulee edelleen, että testissä on jokin uusi eksoottinen pilttimaku.
  •  Naurua ei meillä säästellä, se hersyy aamusta yöhön, tosin välillä liiankin myöhään.
  •  Nukkuminen sujui jo kuun alussa todella mallikkaasti, mutta nyt on uutukaiset hampaat aiheuttaneet levottomuutta, ja unen saanti on todellisen työn alla.
  •  Joululahjaksi saatuja leluja on tutkittu tomerasti, ja leikkikaukosäädin on jo hienosti hallussa. Linda tajusi myös, miten palloja sylkevästä virtahevosta saadaan pallo ulos 
  •  Vaipan vaihdosta on tullut haasteellista, sillä tyttö availee kesken kaiken itse vaippaansa, ja kääntyilee katselemaan ympärilleen.
  •  Linda rakastaa suihkussa käymistä, pikkuinen hekottelee ääneen suihkussa ollessaan. 
  • syöttötuolissa opeteltiin istumaan vähän ennen joulua, ja sohvalla lintu istuu jo hienosti ilman apua
  • Linda rauhoittuu musiikkia kuunnellessa, ja selvästi nauttii siitä









Tässä nyt oli ensimmäisenä mieleen tulevat asiat. Tuohon kääntyilyyn pitää vielä sen verran lisätä, ettei sen taitaminen ollut siinä vaiheessa enää yhtään hauskaa, kun yksi aamu heräsin aikamoiseen pamaukseen. Pomppasin samalla sekunnilla varmaan kattoon asti ja sydän tuli jossain siinä vieressä. Tiesin heti, että tuo kieppuja oli tippunut sängystä. Ensimmäisenä tuli tietysti todellinen surkumutsi-fiilis, mutta aika nopeasti se kuitenkin hälveni. Eiköhän tällaisia satu jokaiselle joskus. Pienellä kuhmulla ja sitä 1000 kertaa suuremmalla säikähdyksellä selvittiin. Enpähän enää jatkossa jätä lasta nukkumaan reunapuolelle.





-Trina







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti