tiistai 25. maaliskuuta 2014

herkkumokkapalat

Tässäpä tämä lupaamani resepti näihin syntisiin herkkuihin, olkaapa hyvät :-).



Kuorrutettu brownie 


5 kananmunaa
vajaa 6dl sokeria
1,8dl vehnäjauhoja
2,5dl kaakaojauhetta
250g (suolatonta) voita sulatettuna
30g saksanpähkinöitä pilkottuna ( itse korvasin pähkinät valkosuklaalla )
30g tummaa suklaata/taloussuklaata karkeasti pilkottuna

Kuorrute

3,3dl tomusokeria siivilöitynä
75g voita huoneenlämpöisenä
0,75dl kaakaojauhetta
150g tuorejuustoa kylmänä

Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Mittaa munat ja sokeri isohkoon kulhoon ja vatkaa, kunnes tuloksena on vaaleaa ja kuohkeaa vaahtoa. Lisää jauhot ja kaakaojauhe ja vatkaa ainekset keskenään. Kaada joukkoon sulatettu voi ja sekoita. Lisää pähkinät/ suklaat ( tai mitä oletkaan päättänyt laittaa joukkoon ) ja sekoita lusikalla, jotta ne leviävät tasaisesti taikinaan.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ( käytin itse reunallista uunipeltiä ) ja paista uunissa n.30min. tai kunnes pinta on kiinteä mutta sisus pehmeää. Anna jäähtyä kokonaan.

Kuorrute: Vatkaa tomusokeri, voi ja kaakaojauhe sähkövatkaimella ( myös monitoimikone käy ) keskinopeudella, kunnes ainekset sekoittuvat yhtenäiseksi seokseksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa hyvin isommalla teholla vähintään 5min. Tuloksena vaalea ja kuohkea kuorrute. Liika vatkaaminen tekee kuorrutteesta löysää. 
Levitä valmis kuorrute täysin jäähtyneen mokkapalalevyn päälle, ja thath´s it!! 

Ihania herkkuhetkiä, toivottavasti maistuu! ;-)





-Trina






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti