perjantai 28. helmikuuta 2014

9kk

Taas olisi yksi kuukausi takana, ja pikkuneidillä elämänsä kymmenes kuukausi edessä. Jänniä aikoja on elelty, sillä kehitystä on tapahtunut taas melkoisesti.


Lindasta on kuoriutunut melkoinen mönkijä! Ryömiminen onnistuu tarpeen vaatiessa jo hyvinkin rivakasti, ja sohvalla/sylissä kiipeily on erityisen kivaa. Istumaan nouseminen sujuu kuin vanhalta tekijältä, ja mä kun luulin, ettei lapsi voi oppia varjelemaan päätään erinäisiltä kolhuilta muuten, kuin kantapään kautta! Linda osaa tosi hienosti ottaa päänsä huomioon laskeutuessaan istuma-asennosta takaisin maahan, vaikkei ole sen kummemmin osumaa ottanutkaan. Väsyneenä meno on kyllä hieman eri, eikä lapsi naama edellä matossa ole silloin uusi näky. Kaikki kielletyt paikat ovat tietenkin ne mielenkiintoisimmat, onneksi saatiin sentään piuhoja paremmin piiloon uuden tv-tason taakse. 


Tanssiminen on viety ihan uudelle levelille. Tyttö heiluu innoissaan musiikin tahdissa, varsinkin syöttötuolissa. Laulaminenkin on tullut viime aikoina kuvioihin, äitiinsä tullut siis. Mä olen ollut pienenä ahkera esiintyjä, ja musta on valehtelematta satoja kotivideoita, missä laulan ties mihin harjanvarsiin itse keksimiäni lauluja :D. Linda tykkää uusista puupalikoistaan. Niitä otetaan molempiin käsiin yksi, ja hakataan keskenään yhteen. Kaikki ääntä pitävät lelut ovat siis neidin mieleen. 


Kerhossa ollaan käyty joka viikko, ja siellä neiti viihtyy jo hienosti. Välillä käydään myös kyläilemässä vauvakavereiden luona. Olen todella mielissäni siitä, miten paljon ollaan pidetty yhteyttä ja treffailtu perhevalmennusryhmäläisten kanssa! En kuvitellut tällaista käyvän, mutta aivan superia, että näin on :-). 


Sormiruokailut on jääneet meillä tosi vähälle, ainakin toistaiseksi. Linda ei tunnu oikein välittävän edes suolaisista soseista, missä on palasia, ja maissinaksutkin löytävät tiensä lattialle. Eiköhän nuo tule kuitenkin sitten aikanaan meidänkin ruokavalioon, kun alkaa enempi kiinnostamaan. Muut ruoat tekevät onneksi hienosti kauppansa, ja lähes poikkeuksetta syödään lautanen tyhjäksi. 
Päiväunia mahtuu yhteen päivään 1-3, yöunista riippuen. Yöllä nakero heräilee edelleen 2-3 kertaa syömään. Toivoisin, että yösyötöt jo pian loppuisivat, olisi niin ihanaa nukkua edes 5 tuntia putkeen kunnon unta. 


Linda on oppinut myös vilkuttamaan ja havittelemaan käsillään juttuja. Niin suloista, kun toinen vilkuttaa isille moikat sen lähtiessä reeneihin!! Vaatekaupassa Linda nousi rattaissa istumaan, ja yritti saada käsillään kiinni vaatteista. Ei jäänyt kyllä epäselväksi neidin tyylitietoisuus ;-). Muutamia sanoja naksu on myös sanonut, mutta mä olen kyllä sitä ennen toistanut kyseistä sanaa aika monta kertaa. Tähän asti olen kuullut "hauva", "pupu" ja " äiti".  Hampaita tuli tämän kuukauden aikana kaksi, molempien olemassaolevien alahampaiden kummallekin puolen. Kyllä sitä kitinän syytä vieläkin ihmettelee, ennen kuin tajuaa sen johtuvan hampaista. Hampaiden pesu on ollut ihan mahdotonta kamppailua viimeiset kolme viikkoa, nyt alkaa vihdoin näkyä valoa tän tunnelin päässä :D. 
Meillä asuu siis kaikinpuolon rauhallinen ja aurinkoinen pikku tyllerö, vaikka ei täälläkään oman temperamentin ja tahdon puuskilta olla vältytty. 





-Trina



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti