maanantai 26. tammikuuta 2015

kosmetiikkakatsaus

Päivittelenpäs hieman mun ihonhoitotottumuksia tännekin. Aikaisemmin oon maininnutkin kärsineeni atooppisesta ihosta, etenkin talvisin. Atopiani on onneksi ollut aika lievästä päästä, eli ei mitään katastrofaalista kasvojen ihon tippumista, lukuunottamatta viime talvea.


No, eipä mitään, nyt on tilanne taas aivan päinvastainen. Kasvojeni iho on suht rasvoittuvaa tyyppiä, näppylöitä on melkoisesti ja tuntuu, ettei mikään meinannut auttaa tilanteen hillinnässä. Hetken aikaa oikeanlaisia tuotteita testaillessani, ja niitä lemppareita metsästäessäni löytyi kuin löytyikin muutama ehdoton suosikki, mitä ilman elämä kasvojeni kanssa olisi roimasti tuskaisampaa. Ihonhoidossa Biotherm on kuulunut aina lempisarjoihini. Heidän tuotteensa olivat ensimmäisiä selektiivisen puolen kosmetiikkatuotteita, mitä mulla on koskaan ollut, ja samalla linjalla mennään yhä. Kasvojen puhdistukseen käytän kuorivaa putsaria, mikä puhdistaa meikin ja kasvot todella tehokkaasti. Tämän kuorinnan lisäksi käytän Blissin micromagic- nimistä kuorintaa 1-2 kertaa viikossa, joka on aivan älyttömän tehokas mikrokuorinta. Sillä saa ihon näyttämään ihan kuin uudelta, ja se jättää mukavan raikkaan ja viileän tunnun kasvoille. 

Kosteutukseen käytän päivisin Lancomen visionnaire- seerumia, joka tasoittaa ihon värivirheitä, sekä supistaa ihohuokosia, jolloin kasvojen iho näyttää tasaisemmalta. Tämän päälle laitan vielä Biothermin pure-efect kasvovoidetta, mikä tekee lopputuloksesta mukavan mattaisen. Meikki levittyy näiden jälkeen paljon helpommin ja tasaisemmin iholle, ja se pysyy huomattavasti paremmin paikoillaan. Iltaisin laitan myös visionnairea, sekä Biothermin aquasource-linjan normaali/sekaihon geelivoidetta. Rasvaista ihoa pitää muistaa kosteuttaa ylimääräisestä talista huolimatta, sillä ihon rasva/rasvaisuus ja kosteus ovat aivan eri asia. Näin ihon pinta ei pääse kuivumaan, ja se kestää kimmoisana rajumpienkin säävaihtelujen yli. 


Tämä ylläoleva neste on ollut varmasti se suurin tekijä, millä olen saanut tulehtuneimpiakin näppyjä rauhoitettua. Lieracin aikuisemmalle akneiholle tarkoitettu hoitoneste (keratolyyttinen liuos) sisältää hydroksihappoa, sekä sinkkiä, jotka yhdessä puhdistavat ja tasapainottavat epäpuhdasta ihoa sitä liikaa kuivattamatta. Tämä on ollut aivan huippua tavaraa! Käytin tätä alkuun kasvoveden sijasta, mutta nyt olen sivellyt sitä puhtaille kasvoille iltaisin vain niille kaikkein pahimmille näppykohdille. Ja toimii!

Näiden puhdistus/hoitotuotteiden lisäksi käytän tehohoitoina silloin tällöin puhdistavia naamioita, jotka ylläpitävät haluttuja lopputuloksia. 


Meikkituotteiden puolella olen joutunut tekemään muutoksia meikkivoiteen suhteen. Aikaisemmat lempparit eivät peittäneet tarpeeksi, eivätkä kestäneet iholla niin hyvin, mitä kaipasin. Diorin foreveriä sattui löytymään kaapin perukoilta, mutta aivan liian tummassa sävyssä, joten päädyin kokeilemaan kovassa blogihypetyksessäkin ollutta Lumenen Blur-meikkivoidetta. Nappasin siitä astetta vaaleamman sävyn, mitä normaalisti käyttäisin, ja sekoitan meikkipohjani tätä nykyä tuosta foreverin 030-sävystä, sekä blurrin ykkösestä. Lopputulos on ollut oikein miellyttävä. Pohja kestää kauniina koko päivän ilman korjailuja, ja peittää juuri sopivasti olematta liian pakkeloidun näköinen. 
Tuolla Kicksin tassusiveltimellä saa nopeasti tasaisen ja peittävän lopputuloksen, suosittelen kyllä kokeilemaan perinteisen meikkivoidesiveltimen rinnalla/sijasta.  

Tämmöisillä mömmöillä ollaan jonkun aikaa menty, ja näyttäisi näistä vihdoin olevan jotain apuakin. Iho on huomattavasti rauhoittumaan päin :-)


-Trina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti